söndag 25 september 2011

J18 - Modo vs. Sundsvall 20110925

Modolaget kom denna tidiga söndagsmatch till spel med endast tre femmor och i avsaknad av några av sina framträdande spelare som Edwin Hedberg, David Gunnarsson samt Victor Öhman. Möjligen hade man underskattat dagens motståndare Sundsvall och redan räknat hem tre på förhand säkra pinnar.

Nu blev matchen åtminstone resultatsmässigt (2-1 till hemmalaget) mycket jämnare än förhandstipsen. Modo kom ut och åkte sönder Sundsvall i första perioden men fick bara med sig en 1-0-ledning in i omklädningsrummet trots klart spelmässigt övertag. Robin Byström svarade för en fin inbrytning på högerkanten och serverade sedan Jonas Sandberg som säkert nitade dit 1-0 bakom utmärkte Victor Olofsson i Sundsvallsmålet.

2-0 kom en bit in i andra perioden och trepoängaren känns i detta läge helt given. Modo var dock ineffektiva, och trots klart skottövertag lyckades man inte döda matchen. Sundsvall å sin sida skapade inte nämnvärt med chanser men Modo-keepern för dagen, Isak Edman, såg till att bortalagets distansskott blev farligare än nödvändigt. Bland annat hade Sundsvall ett skott i virket och ytterligare en till synes ofarlig puck som Edman styrde över sig själv och ner på mållinjen.

Det dröjde dock till tredje perren innan Sundsvall fick utdelning där det krävdes ett fem-mot-tre-läge för att få till stånd reduceringen för bortalaget. Ett tamt dragskott nån meter in från blå hittade först ett klubbskaft och sedan stöten på Edman innan pucken rullade över hemmakeepern och in i mål.

Sista tio minuterna av tredje perioden präglades sedan av utvisningar där Modo gavs ett gyllene fem-mot-tre-läge i två minuter där man borde ha avgjort matchen. Det gjorde man emellertid inte men en sen utvisning på en Sundsvallsspelare gjorde att någon kvittering aldrig var nära.

Summa summarum var det tydligt att Modo saknade några av sina mer kreativa spelare i Hedberg, Öhman och Gunnarsson som numera tillhör truppen för J20. Framför allt i PP-spelet blev detta extra tydligt. Högerfattade Mattias Åhman visade dock prov på sitt fina skott i den spelformen som lovar gott för fortsättningen.

I Modo vill jag plussa för Oskar Söderberg som hade fler tacklingar än vad Sundsvall hade skott i matchen. Söderberg fick förtroende i såväl PP som box play. Oskar borde även haft ett mål på kontot efter att ha skrinnat sig fri från röd i ett box play men en alltför komplicerad dragning tvingade inte Olofsson till någon räddning av den högre skolan.

Matchens lirare var annars utan tvekan nämnde Victor Olofsson i bortamålet. Han svarade för ett flertal stora räddningar och stod upp bra vid de tillfällen Modo attackerade hårt på kassen. Victors fysik till trots spelade han långt in i målet och visade upp ett lugnt spel där han var tät och säker i sitt agerande.